Mala Paklenica

Két szikla között

Maga a nemzeti park elég nagy, de a fő része két hatalmas kanyon, amik szinte egészen a tengerig lenyúlnak. A közeli városban, kempingben éjszakáztunk, majd autóval felmentünk a nagy völgy bejáratáig.

Két szikla között

Mala Paklenica bejárata

A kis völgy bejáratánál megpróbáltak lebeszélni minket a túránkról, mert szerintük nem fejezzük be sötétedésig. Lehet, hogy az tévesztette meg őket, hogy nem tipikus hegymászó ruhákban, hanem sima nyári ruházatban indultunk neki. Azt meg nem tudhatták, hogy a cipőnk, és a fizikai állapotunk megfelel a kinézett útvonalunknak.
 Mala Paklenica bejárata

A kis szurdokvölgy kezdete

Az út eleje meglepően könnyű terep volt. Széles, kövezett út vezetett, jól látható turistajelekkel. Az első figyelmeztető jel a nehezedésre az volt, hogy már hajnalban jöttek velünk szembe kis gyerekkel.

A kis szurdokvölgy kezdete

A sziklán a turistajel

Egy idő után elég nehezen követhetővé vált az út. Sokszor nem is láttuk, merre vezet, csak a jeleket láttuk felfestve a kövekre, azokat követtük. Pár helyen az sem látszott, hogy 2 méter múlva hol az utunk. Volt, ahol kiszáradt patak medrében kellett mennünk. Az felfelé tartó szakaszon talán összesen hét emberrel találkoztunk.
A sziklán a turistajel

Patakmederben megy az út

Patakmederben megy az út

      Következő oldal →